Patiënt toevoegen in Luscii

Patiënt toevoegen

Voor het toevoegen van een patient ga je in Luscii Vitals in het linker menu naar Patiënten en klik vervolgens in de rechter bovenhoek op Patiënt toevoegen:

Stap 1 Login type
Wanneer de patiënt een bruikbaar e-mailadres heeft, kies dan in Stap 1 voor E-mail login (standaard) en vul bij Stap 2 het e-mailadres van de patient in:

Stap 2 Account
Vul het e-mailadres van de patiënt in en klik op Volgende. Het ingevulde e-mailadres zal ook worden gebruikt als gebruikersnaam van het account

Stap 3 Persoonlijke gegevens
Vul de gegevens van de patient in en kies de taalvoorkeur van de patiënt en klik op Volgende:

Stap 4 Instellingen
Vul het patient nummer in zoals bekend in het EPD en kies de groep, prorgamma en protocol waar de patiënt voor wordt aangemeld:

Stap 5 Bestelgegevens
Wanneer er voor een programma wordt geopend waar meetapparatuur voor nodig is, zal het Bestelgegevens tabje openen. Ga ik jouw ziekenhuis na wat jullie regels rondom zijn.

Patient aanmelden voor een twee programma

Een patiënt kan meerdere zorgpaden tegelijk volgen. Wanneer de patiënt al een account heeft is het nodig om hier een extra account aan toe te voegen voor het extra zorgpad.

Wanneer een patiënt al een account in een ander programma heeft, kun je een tweede account aanmaken door gebruik te maken van een gebruikersnaam. Dit werkt ongeveer hetzelfde als het aanmaken van een nieuwe patient. De stap dat erbij komt is het aanmaken van een gebruikersnaam.

Kies een passende gebruikersnaam zodat de patiënt goed onderscheid kan maken welk account aan welk programma staat gekoppeld. Gebruik bijvoorbeeld de voornaam van de patiënt en het betreffende zorgpad: Joris Hartfalen.

Aanmelden via EPD integratie

Bovenstaande instructie legt uit hoe je een patient aanmeldt vanuit de web-versie van Luscii. Ook is het mogelijk om de patient direct aan te melden via de EPD integratie. Dit verschilt per EPD. Vraag je organisatiebeheerder voor meer informatie.

Welkomstmail opnieuw versturen

Het kan voorkomen dat u de welkomstmail graag opnieuw wilt versturen naar de patiënt. Dit kan voorkomen wanneer u de patiënt bijvoorbeeld eerst met een ander mailadres heeft aangemeld en deze vervolgens heeft gewijzigd. U kunt de welkomstmail nog opnieuw versturen wanneer de patiënt nog de status 'aangemaakt' heeft.

Wanneer u de patiënt opzoekt in Luscii zal de bovenstaande balk bovenaan de pagina van de patiënt staan. U kunt de welkomstmail opnieuw versturen door op de knop 'verstuur welkomstmail opnieuw' te drukken.

Instructie video

Hierna is jouw patient toegevoegd!

Belangrijk om te weten is natuurlijk hoe je nieuwe patiënten kunt aanmelden, zodat zij van start kunnen met telebegeleiding. Duur: 4 minuten

• Toont hoe je een patiënt kunt aanmelden (belangrijk om het e-mailadres van de patiënt bij de hand te hebben).
  • Hoe je een patiënt in een andere groep kunt plaatsen.
  • Hoe je de status kunt wijzigen, bijvoorbeeld als een patiënt is gestopt.