Mijn Omron HEM 9210T bloeddrukmeter koppelen (via Bluetooth)

Uw bloeddrukmeter koppelen

Het is mogelijk om de Omron HEM-9210T bloeddrukmeter te koppelen via Bluetooth.

Screenshot_2019-09-27_at_15.16.00 (1)

Indien u een Omron bloeddrukmeter heeft:

Zet Bluetooth aan op uw apparaat en open de Thuismeten app. Ga ofwel op de pagina Vandaag naar de gevraagde meting of via de pagina Zelfzorg en druk op start.

Hierna komt u op het scherm 'plaats de batterijen'. Het is belangrijk dat u een knipperende 'P' te zien krijgt op het scherm.

Indien u geen 'P' ziet, kunt u 1 batterij uit de bloeddrukmeter halen en 5 seconden op de start/stop knop drukken van de bloeddrukmeter terwijl de batterij eruit is. Vervolgens doet u de batterij er weer in.

Wanneer u een knipperende 'P' ziet op de bloeddrukmeter drukt u in de App op 'maak verbinding'.

Er wordt nu gevraagd om een Pincode in te vullen. De pincode kunt u achterop het kastje van de bloeddrukmeter vinden. Hier staat 'PIN: .....'. De 6-cijfers die hier gegeven worden kunt u op de App invullen. Druk hierna op verder, de bloeddrukmeter is dan verbonden.

Let op: u dient de bloeddrukmeter via bluetooth te verbinden in de Thuismeten app en niet via de bluetooth instellingen van uw telefoon of via de Omron app.

Voor de iPhone of iPad ziet u hieronder hoe u de Omron Bloeddrukmeter koppelt:

BP1BP2BP3Untitled (3)BP4Untitled (4)BP5BP6

Voor de Android telefoon of tablet ziet u hieronder hoe u de Omron Bloeddrukmeter koppelt:

BPS1BPSSS2BPS3

Untitled (3)

BPSSS4BPS5

Untitled (4)BPS5-1

Indien u problemen heeft met het verbinden van uw bloeddrukmeter kunt u hier verder lezen wat u kunt doen indien u een Android telefoon of tablet heeft en hier indien u een iPhone of iPad heeft.

Heeft u een andere bloeddrukmeter die met Bluetooth gekoppeld kan worden? Dan kunt u kijken of u deze kunt koppelen aan de Apple Health app (iOS) of de Google Fit app (Android). In dit artikel leest hoe u dit instelt op uw iPhone of iPad en dit artikel hoe u dit instelt op uw Android telefoon of tablet. De Thuismeten app kan uw bloeddruk ook via deze apps inladen.

Heeft u een bloeddrukmeter die niet op Bluetooth werkt? Dan kunt u in dit artikel lezen hoe u handmatig uw metingen doorstuurt.

Video: