Patiëntinformatie

Patiëntinformatie kan op verschillende manieren getoond krijgen. Patiëntinformatie kan voortkomen vanuit een protocol, maar kan ook specifiek voor een patiënt ingericht worden. Deze informatie vind je onder het tabje Patiëntinformatie bij de patiënt.

Via het dropdown filter kan je een keuze maken welke patiëntinformatie er getoond wordt. Je kan kiezen tussen Alle patiëntinformatie, Persoonlijke patiëntinformatie en Protocol patiëntinformatie.

Patiëntinformatie bewerken op patiëntniveau

Voor het bewerken van bestaande patiëntinformatie klik je op de titel van de betreffende patiëntinformatie, waarna het Bewerk patiëntinformatie scherm wordt geopend. Je kan dan alle onderdelen van de patiëntinformatie aanpassen. Houd rekening dat wanneer het protocol patiëntinformatie betreft dat je wil aanpassen, dat wanneer er op protocol niveau een aanpassing wordt doorgevoerd, dat deze niet meer op patiënt niveau wordt doorgevoerd.

Ook is het mogelijk om de volgorde van de getoonde patiëntinformatie aan te passen door de gewenste patiëntinformatie te verslepen met de zes puntjes.

Patiëntinformatie verwijderen

Voor het verwijderen van patiëntinformatie, klik je bij de betreffende patiëntinformatie op het prullen bakje. Er wordt dan vervolgens een scherm getoond om dit te bevestigen. Klik op Verwijderen om de actie te bevestigen.

Patiëntinformatie toevoegen

Om persoonlijke patiëntinformatie toe te voegen, klik je op de knop Patiëntinformatie toevoegen waardoor onderstaand scherm wordt geopend:

Klik op Kies om een passen icoon te kiezen bij de patiëntinformatie
Kies een passende titel
Kies een afbeelding onder het kopje Media. Je kan via de knop Kies een afbeelding uit de Luscii bibliotheek selecteren. Ook is het mogelijk om zelf een afbeelding te uploaden via Bestand uploaden, zolang deze aan de genoemde voorwaarden voldoet.
Vul onder Beschrijvinde tekst in die je in de patiëntinformatie wil tonen. Hierin kan je gebruik maken van opmaak van de tekst en een link toevoegen aan de geschreven tekst.
Met de Zichtbaar patiëntinformatie instelling kan je bepalen of de gemaakt patiëntinformatie zichtbaar is in het zelfzorg tabje van de patiënt. Wanneer je deze op Niet zichtbaar in Zelfzorg zet, zal deze informatie alleen worden getoond in het geval dat deze wordt ingepland
Via de Programmawisseling instelling kan je bepalen of de patiëntinformatie dan wel wordt verwijderd of behouden wanneer de patiënt van programma wisselt. Het kan zijn dat de patiëntinformatie programma specifiek is of dat het juist onafhankelijk van het programma altijd relevant is voor de patiënt.