Mijn bloeddrukmeter wil niet verbinden via bluetooth (Android telefoon of tablet)

Mijn bloeddrukmeter wil niet verbinden via bluetooth

Heeft u een Omron-bloeddrukmeter en ziet u geen knipperende 'P' in beeld?

1. Haal één batterij uit de bloeddrukmeter.
  2. Druk 3x op de Start/Stop knop.
  3. Doe vervolgens de batterij weer terug in de bloeddrukmeter en de knipperende 'P' zou in beeld moeten zijn.
  4. Probeer of het nu wel lukt om te verbinden.

IMG_3932IMG_3933IMG_5303

Nog niet? Volg dan onderstaande uitgebreide stappen.

1. Ontkoppel eerst in de app alle via Bluetooth-gekoppelde bloeddrukmeters die u vindt bij het onderdeel > Apparaten (te vinden door op het rondje te drukken in de rechter bovenhoek).
    BA1BA2BA3BA4BA5
  2. Sluit de app hard af.
      • Dit doet u door op de drie streepjes of het vierkantje te drukken onderin op uw telefoon of tablet.
      • Als het goed is komen al uw recent gebruikte apps naar voren als kleine tabbladen.
      • Vervolgens sluit u het tabblad van de Thuismeten app door of alle tabbladen te sluiten die open staan of op het kruisje te drukken linksboven bij de Thuismeten app tab.
  3. Ga naar de instellingen van uw Android-apparaat en controleer of de Bluetooth ingeschakeld is. U zoekt eerst het volgende symbool op om uw instellingen van de telefoon of tablet te openen:
    BA6
    Vervolgens opent u de instellingen. Dan klikt u op verbindingen. Controleer vervolgens of de Bluetooth ingeschakeld is. U kunt dit controleren bij het onderdeel Bluetooth. Het schuifje bij Bluetooth moet blauw zijn.
    BA7BA8

4. Ontkoppel daarna alle via Bluetooth-gekoppelde bloeddrukmeters die u bij Bluetooth ziet staan, door de bloeddrukmeter te 'vergeten'.

Let op: De bloeddrukmeter kan een andere naam hebben bij de  Bluetooth-instellingen, zoals "BLE-Smart......"
    BA9BA10

5. Als er andere meetapparaten gekoppeld zijn (zoals een smartwatch / weegschaal / fitbit / etc.), verbreek deze verbinding dan ook.
  6. Zet vervolgens Bluetooth uit en wacht 10 seconden. Zet daarna Bluetooth weer aan
  7. Open de Thuismeten app

8. Probeer daarna opnieuw de bloeddrukmeter aan te sluiten door in de Thuismeten app naar het onderdeel Vandaag (of Zelfzorg en dan onder metingen) te gaan en via de app uw bloeddruk te meten. Volg verder de instructies die in de app getoond worden om de bloeddrukmeter te koppelen via Bluetooth. U kunt ook dit artikel raadplegen om uw bloeddrukmeter weer te koppelen.