Hartritme meten met KardiaMobile

Hoe verbind ik mijn KardiaMobile met mijn telefoon? Inclusief instructie video

Uw zorgverlener kan van u vragen om gebruik te maken van een KardiaMobile voor het detecteren van atrium fibrileren. In dit artikel leggen we uit hoe je jouw KardiaMobile met je telefoon verbindt.

ECG met één afleiding

Het verbinden met de KardiaMobile gaat erg eenvoudig. De instructies in de Luscii app zijn makkelijk op te volgen.

Wanneer je het logo omhoog laat wijzen en de twee vingers van elke hand op de bovenste elektroden plaatst, zal de KardiaMobile automatisch verbinden met uw telefoontoestel. Indien u alsnog hulp nog hebt, klikt u op de knop Ik heb hulp nodig. De Engelstalige website van de maker Alivecor wordt geopend waar veel voorkomende vragen worden getoond.

ECG met zes afleidingen

Wanneer u gebruik wil maken van een een ECG met zes afleidingen, zal u dit aan de onderkant aan moeten zetten:

Wanneer u dit op ECG met zes geleidingen heeft gezet, zal de instructie mee veranderen. Bij het meten van zes geleidingen is het van beland dat u ook gebruik maakt van de elektrode aan de onderkant van de Kardiamobile. De onderste elektrode plaatst u rechtstreeks op de huid van zowel de knie of de enkel, terwijl u de bovenste elektroden worden worden aangeraakt met de duimen.